Jouw project laten groeien met onze hulp.

Onze coöperatieve missie

Via het Rabo Impactfonds steunt onze bank initiatieven die de lokale leefomgeving binnen de regio Leiden-Haaglanden versterken. Om in aanmerking te komen voor een bijdrage uit dit fonds dient te worden aangetoond dat de donatie bijdraagt aan duurzame ontwikkeling van het werkgebied. Aanvragen dienen bij voorkeur onder één van de volgende thema’s te vallen:

 • Financieel Gezond Leven

  Initiatieven gericht op financiële redzaamheid, het voorkomen van schuldenproblematiek en gelijke kansen voor iedereen.

 • Duurzaam Wonen
  Initiatieven gericht op het verduurzamen van woningen en hiermee je wooncomfort.
 • Duurzaam Ondernemen
  Initiatieven gericht op het stimuleren van groei door innovatie en verduurzaming van ondernemingen.
 • Banking4Food
  Initiatieven gericht op het verduurzamen van de voedselketen in de regio en het vergroten van kennis op het gebied van gezonde voeding.
 • Energietransitie
  Initiatieven gericht op het besparen en opwekken van energie. Dus zuinig en slim omgaan met energie én de overgang van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen

Leuk dat je een bijdrage vraagt aan Rabobank Regio Den Haag voor jouw project of initiatief. We zijn altijd op zoek naar projecten en initiatieven waarmee we samen werken aan een betere wereld! Om te kunnen beoordelen of een aanvraag in aanmerking komt voor een bijdrage, hebben wij een aantal gegevens nodig. Deze gegevens kun je direct invullen in dit digitale aanvraagformulier.


Daarnaast vragen wij in stap 3 een aantal documenten te uploaden om tot een goed onderbouwde besluitvorming te komen. Een complete aanvraag bestaat uit het online aanvraagformulier, een projectplan met begroting en dekkingsplan, uittreksel KvK. Het project dient daarmee in zijn geheel financieel evenals uitvoerend haalbaar te zijn.


Bij innovatieve projecten ontvangen we naast bovenstaande documenten nog aanvullend:

- Projectplan in de vorm van een pitch deck met daarin team, innovatie, fase, projectpartners.

- Wat is de uitkomst van het project, wanneer is het geslaagd?

- Motivatie van de koppeling met de maatschappelijke thema's van de bank.

 

Bij de aanvraag voor een oriëntatie- en ontwikkelbijdrage voor duurzame projecten van energiecoöperaties ontvangen we naast bovenstaande documenten nog aanvullend:

 • Begroting (van een deel van het project waarvoor donatie wordt aangevraagd)
 • Toezeggingen van andere partijen die de oriëntatie en ontwikkelkosten financieren.
 • Lidmaatschap koepelorganisatie
 • Korte bio bestuursleden
 • Bestuurs- of ledenbesluit waaruit blijkt dat de leden van de coöperatie hebben ingestemd met de uitvoering van ontwikkeling

Is jouw energiecoöperatie nog geen klant bij Rabobank en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op met de energiecoöperatiedesk voor meer informatie via energiecooperatiedesk.zh@rabobank.nl.

Stap 1 van 3
Vindt het project of initiatief plaats in het werkgebied van Rabobank Regio Den Haag?*
* gemarkeerde velden zijn noodzakelijk.